Paintball

Paintball wordt per dagdeel gespeeld (1,5 a 2 uur). Ieder spel duurt ongeveer twintig minuten, waardoor iemand die in het begin van het spel geraakt wordt niet al te lang aan de kant staat. Daarnaast is het na 20 minuten spelen erg prettig om even bij te komen.
Er zijn verschillende spelvarianten zoals “capture the flagg”, “team deathmatch” en voor de vrijgezel “bunnyhunt”.
Men kan gebruik maken van natuurlijke obstakels zoals bomen en struiken, ook zijn er kunstmatige obstakels zoals huisjes en houtwallen geplaatst waarachter men zich prima kan verschuilen en een strategie bepalen.

Geraakt!

Als men geraakt wordt door een paintball roep je “hit!”. Vervolgens verlaat je het veld met je wapen of je hand boven je hoofd. Er mag dan niet meer op je geschoten worden en je kunt ongehinderd het speelveld verlaten. Ook als je om een andere reden het speelveld wilt verlaten, houd je je wapen/hand omhoog. Bijvoorbeeld als je zonder munitie zit of van het toilet gebruik wilt maken.

De paintballwapens

Deventer Paintball beschikt over moderne en betrouwbare paintballwapens: De Tippmann 98. Deze wapens zijn zeer gebruiksvriendelijk en nauwkeurig. Raak schieten is dus niet zo moeilijk. Na een korte instructie kunt u feilloos met dit paintball wapen overweg.
De inhoud van de paintballs bestaan uit zetmeel, de buitenkant van de paintball is een dun laagje gelatine. Hoewel de paint volledig uitwasbaar is, is het echter aan te bevelen wat oudere kleding aan te trekken (en stevige schoenen met hoge sokken te dragen).

De uitrusting

Deelnemers spelen met volledige gezichtsmaskers, die comfortabel zitten en veilig zijn. De maskers zijn ook voor brildragers geschikt. In het veld mag men het masker nooit afdoen. Een stevig camouflage overall voorkomt dat men vuil wordt en geeft bescherming tegen de verf uit de paintballs. Wordt men geraakt dan kan dat een blauwe plek opleveren. Juist dit element maakt de strijd extra spannend. Om zich goed in het ongelijke terrein te bewegen zijn stevige schoenen aan te raden.