bedrijfsuitje

Bij veel bedrijven zijn teamspirit, strategie en het gezamenlijk bereiken van doelstellingen zeer belangrijk. Paintball en lasergamen zijn ideale activiteiten om dit te bevorderen. Het zijn tactische spellen waarbij de doelstellingen centraal staan. Teams werken een strategisch plan uit en geven aan elke deelnemer een rol. De gehanteerde tactiek moet soms gedurende het spel worden aangepast. Het vereist dus ook de nodige flexibiliteit. Al deze eigenschappen maken paintball en lasergame ideaal als bedrijfsactiviteit.

De organisatie

Deelnemers aan een bedrijfsuitje worden verwelkomd met een kop koffie of thee. Tijdens het nuttigen van de consumptie wordt uitleg gegeven over de spelregels en men krijgt een overall en een volledig gezichtsmasker aangemeten. Daarna volgt de wapen instructie. De wapens zijn makkelijk in gebruik en trefzeker. Als iedereen er klaar voor is gaan we beginnen.

Het spel?

De verschillen tussen paintball en lasergame bestaan voornamelijk uit de wapens. Bij paintball wordt geschoten met verfballetjes, terwijl bij het lasergamen geen projectielen worden afgevuurd. Lasergamen is dus iets veiliger dan paintballen. De spelvormen en de spanning zijn echter grotendeels gelijk. Deelnemers bepalen zelf hoeveel actie ze willen ondernemen: aanvallen met alle risico´s van dien of verdedigen en veilig achter een obstakel de vijand opwachten. Het spel wordt begeleid door zogenaamde “Marshalls” die in het veld rondlopen en erop toezien dat het spel goed en eerlijk verloopt. Paintball en lasergame kennen diverse spelvormen, kijk voor de mogelijkheden onder paintball en lasergame.